dijous, 14 d’abril del 2016

JUNTA DE LIQUIDACIÓ I TANCAMENT DE L’EXERCICI 2016

Per poder començar com cal el nou exercici faller 2016/2017 hem programat una JUNTA DE LIQUIDACIÓ I  TANCAMENT DE L’EXERCICI 2016 per aprovar la memòria d’activitats realitzades i el balanç econòmic.
Com a faller/a de la nostra falla recorda que tens el dret d’assistir amb veu i vot a les Juntes Generals, així com formular les peticions i propostes que estimes oportunes.
La Junta General es celebrarà el DIVENDRES 29  D’ ABRIL A LES 20:15H al nostre casal, amb el següent ORDRE DEL DIA:
1. Estat de comptes de l’exercici 2016.
2. Precs i preguntes.

Així mateix, i segons l’article 26 dels estatuts de la Falla la Dula, un cop aprovada la memòria anual i el balanç econòmic,  es realitzarà la Junta d'Elecció de President.
A més es donarà a conéixer el nom del falleret que s’hagi presentat per a ser vicepresident infantil, que tindrà el càrrec de president infantil el següent exercici faller (falles 2018). El termini per presentar-se finalitzarà el mateix dia de l’assemblea: 29 d’abril de 2016.

Volem aprofitar aquesta carta per recordar-vos:
1. El termini per apuntar-se per a falleres majors de la nostra falla es tancarà el dimarts 10 de Maig.
2. Per a poder rebre les recompenses de la Junta Central Fallera heu de portar fotocòpia del DNI i de les recompenses rebudes anteriorment al casal abans del 15 de juny i abonar l’import establert per la Junta Central per a cadascuna de les recompenses.
3. Les quotes domiciliades es cobraran en les següents dates:
- Primera remesa: 10 de maig; segona remesa: 10 d’agost; tercera remesa: 10 de novembre i quarta remesa: 10 de febrer.
Per acord de la comissió si algun faller es dona de baixa després de cobrada alguna remesa no es podran tornar els diners ja cobrats. Preguem intenteu tindre les remeses al dia i indicar-nos si hi ha algun canvi respecte al compte abans de passar les remeses per tal d’estalviar confusions. Si el banc ens torna algun dels rebuts els gastos bancaris correran a càrrec dels fallers (7€ per rebut tornat).
4. Vos informem que, en compliment de la Llei de Protecció de Dades Personals, tots els fallers i falleres haureu d’emplenar i signar una autorització per al tractament de les vostres dades per part de la Falla i a més els infantils hauran d’emplenar-ne una altra per a autoritzar la publicació d'imatges de menors dins dels actes fallers. Estes autoritzacions estaran a la vostra disposició al casal. 

Si teniu algun dubte o problema comuniqueu-ho al casal, allí us podran ajudar. Horari: els dimecres i dijous de 19h a 20:30h. O al telèfon de la falla: 644.49.03.82.

Esperem la vostra assistència a la Junta de tancament de l’exercici. Gràcies.                                                                        La Junta Directiva